Добавяне на файл в уебсайта

Как да добавим файл, към който да ни води даден линк? 

Ако например имаме "Общи условия за ползване" на уебсайта, можем да ги качим като текстов файл в .pdf формат или Word файл.
При условие, че качим Word файл, при клик файлът ще се сваля автоматично на даденото устройство.  Ако обаче файлът е PDF файлът ще се отваря директно в браузъра.

Избираме си шаблон и в зависимост от това към какъв документ препращаме потребителя въвеждаме текст - заглавие. В нашия случай ще е "Прочети Общите условия". 

В същия шаблон от менюто избираме опция "Вмъкване" и от падащото меню "Insert file".

Качваме си файла /Word или PDF/ и кликаме "Връщане към списъка с файлове"

От списъка с всички файлове намираме намираме, този, който качихме току що. Кликаме с десен бутон върху него и избираме "Покажи URL"

Появява се прозорец с линка на файла, натискаме бутон "Копирай"

Маркираме целият текст, който искаме да е активен при клик и натискаме десен бутон. Избираме "Добавяне/корекция на хипервръзка (линк)" 

Отваря се диалогов прозорец.

В поле "Адрес (URL)" поставяме линка, който копирахме по - рано.

Текста, който ще впишете в поле "Наименование", в сайта ще се появява като малко балонче, когато човек застане с мишката върху линка без да клика. 

Ако файлът, който качите е в Word  вариант, поле "Цел в документа" няма да е от значение, защото документът така или иначе ще бъде свален директно при клик.

Ако обаче, файлът  в .PDF формат, той няма да бъде свалян автоматично. От поле "Цел на документа" можем да изберем дали да е "Без" - т.е. файлът ще се отваря в същата страница или да е "В нов прозорец (подпрозорец)" т.е. да се отваря в нов таб, като се запази основната страница.

 

Запазваме всички промени.

ЗАПИТВАНЕ
Име:
E-mail:
Телефон:
Вашето запитване:
Код за сигурност: