Статии

Как да направим успешен онлайн магазин
18 - 08 - 2016 | 11:23
0

Всеки бизнес има различни цели и перспективи, но има една, която е обща за всички - да се печелят пари.

Покупателните ни навици през последните години все повече и повече се насочват към онлайн пазаруването, затова всички онлайн магазини имат една обща цел: да продават колкото се може повече продукти.

Онлайн магазините се различават един от друг на различни нива, включително техния формат, дизайн, характеристики, целеви пазари и др. Имайки в предвид това е изключително важно за електронната търговия да се създават онлайн магазини, които най-добре отговарят на техния профил.

Факт е, че уеб сайта е витрината на Вашия онлайн магазин и, подобно на магазините по главната улица, той трябва да изглежда привлекателен и да е изкусурен за това, което ще се продава и за купувачите, към които сте се насочили.

Структурата и визията на онлайн магазина, винаги трябва да се определят от това какви продукти се продават. Това е особено важно, когато сте малка фирма и продавате ограничен брой продукти или ръчно изработени изделия. Независимо от броя и разнообразието на продуктите, които се продават, можете да направите онлайн магазин, който изглежда красив и продава успешно, ако следвате следните съвети:

1

Изберете Правилния уеб дизайн


Има безброй възможности за бизнеса при изработката на уеб сайт, но предимството на 4стъпки е, че предлага десетки готови безплатни дизайни, измежду които може да изберете най-правилния за Вашия бизнес. 4стъпки предлага редица инструменти, които могат да помогнат Вашия онлайн магазин да изглежда по най-добрия начин. Един от тях е шаблонната система на 4стъпки, чрез която може да постигнете уникална визия, без да е нужно да сте уеб дизайнер.

2

Наблегнете на Началната Страница


За онлайн магазините началната страница е идеална възможност да се покаже най-доброто, с което се разполага и което може да улови вниманието на посетителите. За максимална ефективност, за всеки продукт в началната станица, трябва да има бутон, който да води към продуктовата страница с детайлите, както и бутон "Купи", чрез който може лесно да превърнете посетителите във Ваши клиенти. С шаблонната система на 4стъпки, всичко гореописано става бързо и лесно. Всичко, което трябва да направите, когато сте на редактиране на Начална страница, е да изберете от падащото меню в ляво опцията "Допълнителни шаблони" и оттам да изберете шаблона, който най-добре отговаря на Вашите нужди. Така, с едно "издърпване" с мишката (Drag'n'Drop) на избрания шаблон, вече разполагате с продукти от каталога в началната страница и това става напълно автоматично със системата на 4стъпки. Освен това, ако натиснете бутона "Конфигурация", който се появява, когато сте върху шаблона, излиза диалогов прозорец(подобен на този в дясно), откъдето може да изберете от коя категория кои продукти да се покажат, максималния брой, както и начина на подредба - на произволен принцип или най-новите продукти.

3

Ползвайте качествени снимки


Представянето на Вашата марка с висококачествени изображения винаги е приоритет, особено когато имате ограничен продуктов асортимент. Снимките с висока резолюция ще покажат Вашите продукти по най-добрия начин и значително ще подобрят цялостния дизайн на сайта Ви, който трябва да бъде изчистен и сѐмпъл, така че да привлече вниманието на потребителите. Друг много важен детайл е фона на изображенията.
Ако имате възможност, наемете професионален фотограф, който ще Ви даде идеи как да покажете Вашите продукти в най-добра светлина.

4

Отделете страница за всеки продукт


Онлайн магазините, които имат голям асортимент, трябва да разделят продуктите си по категории. Със системата на 4стъпки това е изключително лесно - в модула Каталог, чрез бутона "Добави категория", може да си добавите желаната категория, както и подкатегория. След като добавите категориите, чрез бутона "Добави продукт" си създавате отделна страница за всеки продукт, където може подробно да си опишете продукта.

5

Не пропускайте детайлите


Представете своя продукт по такъв начин, че да изпъкнат всички негови предимства, като поставите акцент върху качеството, а не количеството. Това е особено важно, когато нямате много богат асортимент и за някои посетители, липсата на детайли, може да изглежда несериозно или непрофесионално. Дайте по-пълна картина за вашия продукт с помощта на допълнителни снимки, които показват продукта от различни ъгли. Освен това, ако имате различни варианти от един и същ продукт, като размери, цветове, материали, добавете и тях. С 4стъпки може да си добавите продуктови атрибути чрез бутона "Добави атрибут" и след това да уточните детайлите за тях в продуктовата страница. Всички тези детайли ще покажат, че сте надежден и сериозен и ще спечелите доверието на евентуалните купувачи.

6

Бъдете по-реалистични


Добавете снимки на продукта в реална обстановка с реални хора, вместо снимки с бял фон например. По такъв начин ще улесните потенциалните Ви клиенти да си представят Вашия продукт как би изглеждал в техни ръце. Ако имате възможност, направете инструктажни или рекламни видеа, дайте съвети и препоръки как да увеличават ефективността или стойността на Вашия продукт.

7

Мобилна версия


През последните години все повече и повече хора пазаруват през телефона си. Затова, за да не ги изпуснете, трябва да имате и мобилна версия на сайта. Със системата на 4стъпки това изобщо не е грижа, защото повечето теми(дизайни) имат и мобилна версия, която е разработена по най-новите стандарти.

Следвайте горепосочените стъпки внимателно, за да си изградите успешен онлайн магазин, който да е атрактивен и да Ви носи печалби.

ЗАПИТВАНЕ
Име:
E-mail:
Телефон:
Вашето запитване:
Код за сигурност: