Статии

Респонсив (responsive) дизайн на сайт - Уеб дизайн за всички устройства
18 - 07 - 2015 | 15:13
0

Респонсив (responsive) уеб дизайн или казано по друг начин - адаптивен уеб дизайн е много популярен в последно време. Мобилните устрoйства, като смарт телефоните и таблетите се използват все повече и повече напоследък. Тази тенденция промени начина, по който се разработва дизайнът на уеб сайтовете. Също така начина, по който един уеб сайт се визуализира (показва) на различните устрийства. Нека да отбележим, че разликата между мобилните телефони, таблети и компютри е основно в големината на екрана, в начина по който навигираме и последно връзката към интернет (WIFI или Мобилна мрежа). В мобилните устройства, като смарт телефоните и таблетите, използваме пръсти плъзгайки по екрана, за да стигнем до желаното съдържание на даден сайт. Докато при компютрите използваме мишката главно. В мобилните устройства обикновено имаме по-слаба интернет връзка. Тези разлики в устрийствата бяха причината за създаване на адаптивните (responsive) уеб дизайни.

Адаптивният дизайн позволява по-бързо зареждане на сайтовете, по-лесно навигиране из страниците на уеб сайтовете и по-добра четимост на снимки и текст. Всичко това са плюсове, които всеки потребител би желал да има в сайтовете, които редовно влиза и използва.

Адаптивния (responsive) уеб дизайн и Google

Google - най-популярната интернет търсачка, препоръчва адаптивен дизайн за уеб сайтовете. Сайтовете, които са с адаптивен (responsive) дизайн, се класират по-добре измежду резултатите от търсене.

Ние от 4stupki.com се стремим винаги да сме в крак с новостите в технологиите за създаване и изработване на сайтове. Нашата цел е да предоставим на нашите клиенти продукт, който е актуален, модерен и изработен съгласно последните стандарти в уеб дизайна. Разбработили сме десетки нови уеб дизайна, които са адаптивни - респонсив. Всеки наш настоящ и бъдещ клиент, може да се възползва от тези респонсив уеб дизайна за сайта си. 

Ето няколко сайта с адаптивен (responsive) уеб дизайн, изработени от 4stupki.com

Мебели Торо 1

За изработването на този сайт за мебели е използван един от адаптивните дизайни разработени от нашата фирма. Основните цветове на респонсив дизайна са сиво и оранжево.

Кетком Проект ЕООД

За изработването на този сайт за строителна фирма е използван един от адаптивните дизайни разработени от нашата фирма. Основният цвят е зелен комбиниран със сиво.

Всичко за покриви

За изработването на този сайт за ремонт на покриви е използван един от адаптивните дизайни разработени от нашата фирма. Осноният цвят жълто комбинирано с черно.

 
ЗАПИТВАНЕ
Име:
E-mail:
Телефон:
Вашето запитване:
Код за сигурност: