Статии

Как да оптимизираме URL адресите за търсачките?
15 - 06 - 2016 | 18:10
0

Какво представлява URL адрес и за какво служи?

URL е разбираем от човека текст, който е създаден, за да замести цифрите (на IP адреса), които компютъра използва, за да комуникира със сървърите. Те също определят файловата структура на дадения сайт.

URL на 4stupki

URL-то е малко недооценено предимство за страницата. То не само добавя допълнителна стойност към ключовите думи, но и се появява в резултатите при търсене.

URL на 4stupki в Гоогле

Това означава, че Вашето URL всъщност се явява като част от „рекламата“, която сe появява за Вашият уебсайт при органично търсене. Което има пряко влияние върху хората при избора, дали да изберат да кликнат на Вашия линк, или не.

Имайте педвид, че Гоогле скъсява по-дългите URL-та, за да изглежда по-добре естетически страницата.

Направете URL адреса си лесно четим

Вашите URL-та трябва да са четими за хората и да са смислени. Още при пръв поглед върху съдържанието да става ясно за какво става въпрос. Добър тест е да погледнете дали URL-то има връзка със заглавието на страницата.

 

Опитайте се URL-тата да са кратки, не използвайте твърде много думи. 3 до 4 думи са достатъчни, за да придадете смисъл на URL-то, но и да не прекалите. Разбира се можете да използвате повече кратки думи или по-малко дълги думи. Убедете се, че е ясно, че включва основните Ви ключови думи и разбира се, че изглежда и звучи добре.

 

Категории и структура на уеб сайта

Наименуването на страница на сайта има влияние върху това колко има връзка тя със съдържанието, според Гоогле. Това се прави чрез структурата на сайта, със съдържание, поставено в категории, които също са от значение за търсенето и по-добрия ранг. Наименуването на категориите и на подкатегориите, използвайки ключови думи, не само ще има полза за тези страници, но и за страниците, изброени в тях. 

 

 

Колко от дължината на заглавието Гоогле ще изпише?

 Има максимален брой символи, които може да се покажат в резултата. От значение е вида на резултата и определените знаци, които ползвате. Има лимит в пикселите, затова Гоогле се собразява с това в показването на заглавието.

И запомнете, че заглавието на страницата е най-важният компонент от всички елементи в страницата за Вашите ключови думи, така че, изборът на заглавие за страницата е от изключително значение!

Системата на 4stupki.com за изработка на уеб сайтовегенерира автоматично URL за новосъздадените страници и подстраници, като използва думите от името, което напишете за страницата. Ето защо е от голямо значение да напишете ясно и качествено заглавие за страницата.

Ето как изглежда резултата в Гоогле при търсене на "Изработка на Безплатен уеб сайт 

1. Това е МЕТА заглавието на страницата, което е препоръчително да е между 55 и 60 символа

2. Това URL-то на страницата, и както споменахме по-горе, системата на 4stupki.com го е генерирала автоматично от Име на страницата .

3. Това е МЕТА описанието на страницата, което също е от голямо значение, за да впечатлите търсещия и да го накарате да избере именно Вас. Добре е то да е между 150 и 160 символа.

 Можете да видите още съвети за правилното попълване на МЕТА данните във Вашия уеб сайт, изработен със системата на  4stupki.com

ЗАПИТВАНЕ
Име:
E-mail:
Телефон:
Вашето запитване:
Код за сигурност: