Статии

Важни стъпки при изработка на сайт
15 - 12 - 2014 | 13:02
0

Четири са най-основните стъпки, по които трябва да мине всеки един, който желае да си направи уеб сайт или да му изработят уеб сайт:

 

 

Избор на домейн име (domain)

Домейн името е първото нещо, което всеки научава за даден уеб сайт, преди да е видял съдържанието му. То трябва да бъде кратко, ясно и изчерпателно. Сложните и дългите домейн имена се запомнят трудно. При избора на домейн име на уеб сайт, може да се наблегне на тематиката на уеб сайта.  Пример: ако уеб сайтът ще съдържа информация за автомобили е хубаво думата "автомобил" да се съдържа в домейна. Естествено няма как всеки домейн да е конструиран по такъв начин. За фирмени уеб сайтове, може да се използва името на фирмата или част от него. Също така, може да се слагат и търговски марки. Ако сте собственик на някоя търговска марка, е хубаво тя да се използва, тъй като има по-голям шанс някой да търси точно това име в търсачките.

Избор на система за управление на съдържанието

Всеки уеб сайт се облусжва от програмна логика. Информацията която потребителите четат, записват и променят се обработва от програмна логика. Тази логика е предварително програмирана от програмистите които са изработили уеб сайта. В голяма част от уеб сайтовете има четене и запис в база данни. Тези операции също се осъществяват посредством програмната логика. Изработката на уеб сайт е трудно начинание за хора които нямат необходимото образование.

От доста време на пазара има CMS системи. Или така нареченито Системи за управление на съдържанието. Те предстваляват готова програмна логика, която трябва да се инсталира на сървър и да се конфигурира. Резултатът е готов уеб сайт, който функционира по някакви критерии или има краен брой модули, които се знаят предварително. Макар да звучи лесно, самата конфигурация не е много лесна, тъй като все има неща, които са непонятни за обикновените потребители.

Избор на хостинг

Хостингът е важна част от един уеб сайт. Тъй като то представлява компютърът, на който се изпълнява програмната логика. Хостингът (сървърът), на който е качен даден уеб сайт, трябва да бъде надежден, да има добра свързаност с останалия свят и да има стабилно захранване, за да може уеб сайтът да е онлайн 24 часа в денонощието. Обикновено хостингите се делят на два вида съгласно операционната система инсталирана на тях:

  • Linux базирани
  • Windows базирани

В зависимост от програмната логика на уеб сайта се избира един от горните видове хостинг. Нека да не забравяме, че хостинг услугите не са безплатни. Обикновено срещу скромна месечна такса, можете да си наемете хостинг. Обикновено, всеки хостинг профил, трябва да бъде конфигуриран. Затова пак трябва да имате необходимите познания.

СЕО оптимизация за търсачките

Не случайно сме поставили СЕО-то като последна стъпка. То се прави обикновено след като уеб сайтът е готов. Така СЕО специалистът може по-добре да прецени каква СЕО оптимизация да направи. Днешно време има много уеб сайтове, които се конкурират кой по-напред да излезе в резултатите от търсене. Някои плащат огромни суми, за да излизат постоянно в предни позиции, други инвестират в СЕО оптимизация и постигат целите си, без да платят повече от необходимото.

Изработката на уеб сайт, може да затрудни голяма част потребителите. Системата на 4 Стъпки дефакто елиминира всичките трудности около създаването на уеб сайт. Създаването на уеб сайт с нашата система става само за няколко минути. Не е необходимо да имате познания в областа на програмните езици или да разбирате от хостинг. В нашата услуга домейн и хостинг са включени и то безплатно. Ако се затруднявате при избора на домейн име, ние с удоволствие ще Ви помогнем. Нашите СЕО специалисти ще Ви помогнат за оптимизацията на сайта Ви.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Кликнете тук, за да се свържете с нас!

ЗАПИТВАНЕ
Име:
E-mail:
Телефон:
Вашето запитване:
Код за сигурност: